LASEROPERATION

Laserbehandling hos Scandinavian Eye Center


Synskorrigerende laserbehandling har været anvendt i en del år. Metoderne er efterhånden så raffinerede, at resultaterne ofte overstiger patienternes forventninger til et liv uden briller. Hos Scandinavian Eye Center tilbyder vi forskellige typer laserbehandling. En af de vigtigste faktorer i forhold til, hvilken type laseroperation, vi anbefaler, er hvordan det enkelte øje ser ud. I vores optik er det resultatet fremfor metoden, der er den væsentligste faktor for en vellykket operation. Derfor er en forundersøgelser og samtale altid afgørende for, at vi i fællesskab kan finde frem til den bedste løsning. Indenfor laserbehandling har man i de senere år især brugt to teknikker – SMILE (Small Incision Lenticule Extraction) og LASIK (Laser Assisted In Situ Keratomileusis). Begge operationsmetoder er gode og indtil fornylig var LASIK den ”gyldne” operationstype, når man lavede laserbehandling. SMILE teknologien er den nyeste og mest nænsomme operationsform. Den operation, hvor indgrebet i øjet er mindst. Derfor benytter vi oftest denne metode i Scandinavian Eye Center. Men vi tilbyder også LASIK behandling. Ofte benyttes LASIK, hvis man korrigerer for langsynethed og SMILE, hvis der skal korrigeres for nærsynethed. Men som med alt andet i verden kan der være variationer i øjet, som gør, at vi fraviger reglen. Uanset, hvilken teknologi som bliver brugt til behandling, er formålet med en laseroperation at ændre hornhindens krumning/form. Dermed sikrer man, at lyset brydes optimalt, præcist og fokuseret på nethinden, så man kan komme til at se helt klart uden briller. Kontakt Scandinavian Eye Center, hvis du har spørgsmål og vil vide mere om, hvilke muligheder du har for at blive fri for briller.

For de fleste mennesker er en øjenoperation lig med laser. Men laser bliver i princippet mest brugt til folk i alderen 18-55 år. 

Selvom synet kan ændre sig med alderen, er mange født med nærsynethed, langsynethed, og bygningsfejl. “Fejlen” i øjet skyldes at hornhinden krumning ikke er optimal i forhold til at lyset bliver brudt præcist og fokuseret på nethinden. Derfor får vi synsproblemer. Med en laseroperation skaber lægen en optimal krumning på hornhinden, for at man kan komme til at se klart og blive fri for briller. Det kan være en belastning altid at være bundet af briller eller kontaktlinser. Sportsudøvelse og arbejde kan blive hæmmet pga. et nedsat syn. 

 

Mange drømmer om, at få en øjenoperation for at blive fri for “faste rammer”. Men nervøsitet for og uvidenhed om øjenoperation ender nogle gange med at stå i vejen for den bedste løsning på synsproblemerne.  Synet betragtes naturligt nok som en af vores vigtigste sanser og tanken om, at noget går galt, kan ende med at overskygge fordelene. Virkeligheden er, at en øjenoperation er et forholdsmæssigt lille og hurtigt indgreb. Det tager mellem 1 og 10 minutter, alt efter operationstype. Det er et helt smertefrit indgreb og heling af øjet kommer meget hurtigt. Allerede indenfor få minutter efter operationen, vil de fleste kunne se bedre og højest et par dage efter operation, vil synet være mærkbart bedre. I løbet af et par uger, vil synet være helt optimeret og det dårlige syn vil være fortid.

VIL DU BEHANDLES?

Tak for din indsendelse!

Eller ring på +45 38 40 13 00